Nieuws  

Meedoen  

Dit was 2012  

Dit was 2011  

Dit was 2010  


Dit was 2009  

Dit was 2008  

Dit was 2007  

Bestuur  

Archief  

Contact  

Meer Monnickendam:


Oud-Monnickendam

SPWE


Buurtvereniging binnenstad MonnickendamDit was 2012


Zaterdag 15 december 2012


WinterAvond Straattheater

Op zaterdag 15 december is de binnenstad van Monnickendam weer even veranderd in één groot openlucht theater en kan men weer genieten van de vele acts die worden opgevoerd
Het thema van deze avond is: “Beroemd en Berucht”
Het theater is geopend van 19.00 tot 21.00 uur

bingoWoensdag 12 december 2012


Keststukjes maken

Op woensdag 12 december kan je onder leiding van Tineke Poel-de Waart weer de mooiste kerststukjes gaan maken. Voor het materiaal voor de stukjes wordt gezorgd.
Natuurlijk hebben we ook koffie, chocolademelk en misschien er nog wel wat bij...
We starten om 19.00 uur in de Binnendijkschool, Oude Zijdsburgwal 8.
Kosten € 5,- (op de avond te betalen)
Als je mee wil doen, dan graag aanmelden d.m.v onderstaande strook in te vullen.


Zaterdag 10 november 2012

Dineren bij een Dammer & Dijcker
Meer informatie / opgeven
Lees hier het verslag van een buurtbewoner febr. 2012>
dineren
Woensdag 31 oktober 2012


HalloweenVrijdag 12 oktober 2012


Officiële in gebruikname vernieuwde havenverlichting

Op vrijdag 12 oktober om 19:00 uur gaan we de vernieuwde havenverlichting in Monnikendam officieel in gebruik nemen en dat doen we onder genot van een drankje op de Middendam samen met de leden van de buurtvereniging 'Dammers en Dijckers'.
De Havenverlichting is nu uitgevoerd in LED verlichting. Dit is mede mogelijk gemaakt door onze lokale ledverlichting specialist LEDworld BV aan het Prooyen en Stichting Duurzaam Waterland. De LED verlichting geeft een besparing van ca. 90% t.o.v. de oude verlichting. Met de gemeente Waterland zijn we overeen gekomen op welke tijdstippen de verlichting mag branden.

bingo


Zondag 14 oktober 2012

Kolonisten van Catan

dineren


17 juni OP DE FIETS NAAR FORT EDAM en PICKNICKEN

Verslag invoegen

Op Hemelvaartsdag (do 17 mei) verzamelen we om 12.00 uur op de Middendam, om daarna (in een rustig tempo) met eigen fiets te vertrekken naar Fort Edam. Daar krijgen we om 13.00 uur een rondleiding door het Fort. Na de rondleiding gaan we gezellig met elkaar picknicken. Het is de bedoeling dat ieder de inhoud van zijn eigen Picknic mand leeg eet. Wilt u mee? Graag voor 13 mei onderstaand inschrijfformulier inleveren.


10 juni OPEN TUINEN DAG

Tien tuineigenaren stellen dit jaar weer hun tuin open en in iedere tuin is er van alles te zien en te doen. Bij de TIP aan het Zuideinde 2 kunt u een informatie boekje kopen met een routebeschrijving.
Oranjebal
Zaterdag 28 april 2012

De buurtverenigingen slaan de handen ineen en blazen het fenomeen “Oranjebal” een nieuw leven in. Op 28 april verrijst er op het terrein van de firma Leguit & Roos een tent waarin ’s avonds vanaf 20.00 uur het eerste Oranjebal nieuwe stijl van start gaat.
Het ontmoeten van elkaar staat centraal, maar op de muziek van de DJ, die in Monnickendam en ver daar buiten de nodige bekendheid geniet, mag er een ook een dansje gewaagd worden.

bingo

Koninginnedag
Maandag 30 april 2012

De Dammers & Dijckers organiseren een tal van activiteiten op ’t Prooyen, Schulpzand en
in de Grote Noord. FOTO'sbingo

wordfeud

Zaterdag 31 maart 2012
De Waterlandse première outdoor WordFeud was een succes, meer info op www.wkwordfeud.nl


Zaterdag 17 maart 2012
Ledenvergadering

De ledenvergadering op 17 maart om 20.00 uur in het Lutherse Clubhuis

Naast de gebruikelijke afhandeling van de agenda punten gaan we aansluitend een gezellige buurtbingo houden. De prijzen op deze bingo bestaan uit prijzen die de buurtleden zelf meenemen. Dus iedereen die komt neemt een prijsje mee en zo heeft iedereen ook prijs.
Dus zoek thuis naar spulletjes die je graag aan een ander wilt geven!!!
Ook op deze avond hanteren wij maar € 1,00 per drankje,
De hapjes worden door ons verzorgt.

bingo


11 februari 2012

Dineren bij een Dammer & Dijcker!

Hier het verslag van een buurtbewoner:

“Diner uitwisseling groot succes”

De feestelijke dineruitwisseling van Dammers en Dijkers op 11 februari had een experimentele opzet. De bedoeling van de organisatoren was, mensen bij elkaar aan tafel te krijgen via een ingenieuze shuffle-methode. Je weet wat je moet maken (een voorgerecht, een hoofdmaaltijd of een toetje), maar je weet niet te voren wie je aan tafel krijgt. En bij wie je verder gaat eten weet je evenmin.
Dat experiment is gelukt - meer dan dat, het was een daverend succes. De opzet lijkt een beetje op een manier van leven die ik me nog wel herinner uit mijn studententijd, alleen ging het daar meer om de drank en minder om het eten. En je wist nooit helemaal zeker bij wie de avond zou eindigen, al hadden we daar te voren vaak wel hooggespannen verwachtingen over. Maar bij ons in Monnickendam was het toeval in de juiste banen geleid: we eindigden zoals we begonnen, in het Lutherse clubhuis. Of beter: we eindigden rijker en in ieder geval gevulder dan we begonnen. Mijn hemel, wat kan er gegeten worden in Monnickendam. En een glaasje, daar spugen ze ook niet in!

Eten heeft over de hele wereld naast culinaire ook sociale kanten. En ook die kwamen uitgebreid aan de orde. Sterker nog, voor mij als relatieve nieuwkomer (pas 20 jaar Monnickendam) was dit aspect een hoogtepunt. Natuurlijk, je hebt veel mensen uit de buurt wel eens bij Nel op de markt gezien - maar hoe dat nou precies zit, en wat wie nou van wie is, daar kom je toch niet achter. En wat blijkt - veel van onze buurtbewoners zijn al generaties lang echte beroepsmonnickendammers. Ze kennen elkaars opa nog, of blijken via een achternicht toch weer aangetrouwd te zijn, of hebben vaders die met elkaar op school hebben gezeten. En allemaal zijn ze tevreden weer terug te zijn. Een dorp binnen een stad. U wist dat natuurlijk al, maar voor mensen zoals ik was het een aangename echte eye-opener. Niet dat ik roddel overigens, maar ik heb wel veel interesse in de medemens. Zo weet ik nu dat de vader van buurman (...)  ook al niet wilde deugen op school, dat overbuurman (...) een veel te mooi fornuis in zijn keuken heeft heeft staan (graag afleveren op Noordeinde 50), en dat onze vroegere buurtbewoonster (...) dol is op zoetigheid, net als wijlen haar mama.

Al met al: wij zijn er weer bij de volgende keer. Wat mij betreft mag het iedere maand.
Rob Boonzajer Flaes, Noordeinde 50.

dinerenNieuwjaarsborrel
8 januari 2012

Nieuwjaarsborrel

Het was weer erg gezellig op zondag 8 januari in de Lutherse Kerk aan het Zuideinde.

>> Bekijk de foto's van de nieuwjaarsborrel