Nieuws  

Meedoen  

Dit was 2013  

Dit was 2012  

Dit was 2011  

Dit was 2010  

Dit was 2009  

Dit was 2008  

Dit was 2007  

Bestuur  

Archief  

Contact  

Meer Monnickendam:


Oud-Monnickendam

SPWE


Buurtvereniging binnenstad Monnickendam
Nieuws

Woensdag 11 december 2013


KERSTSTUKJES MAKEN

Op woensdag 11 december kan je onder leiding van Tineke Poel-de Waart ook dit jaar weer de mooiste kerststukjes gaan maken. Het materiaal wordt verzorgt door de buurtvereniging.
Natuurlijk hebben we ook koffie, chocolademelk en misschien er nog wel wat bij...
We starten om 19.00 uur in de kantine van de fa Leguit en Roos die net als vorig jaar hun gelegenheid weer geheel belangeloos aan ons beschikbaar stelt. En zoals bekend heeft de creatieve Tineke heeft een paar ontzettende leuke ideeën uitgewerkt.
Kosten € 7,50 (op de avond te betalen)
Als je mee wil doen, dan graag een e-mail naar info@dammersendijckers.nl (voor 5 december)

buurtbarbecueZaterdag 14 december 2013


WINTERAVONDSTRAATTHEATER

Op zaterdag 14 december is de binnenstad van Monnickendam weer even veranderd in één groot openlucht theater en kan men weer genieten van de vele acts die worden opgevoerd Het theater is geopend van 19.00 tot 21.00 uur

buurtbarbecueDonderdag 31 oktober 2013


HALLOWEEN

Door de gezamelijke buurtverenigingen, Binnendijckers, Pitto en Dammers & Dijckers, wordt ook dit jaar weer een spannende Halloween tocht georganiseerd.
De start is om 18.30 uur bij de Grote KerkZondag 22 september 2013


Straatontbijt en Wandeltocht

In dit weekend is het Nationale Burendag die ondersteund wordt door het Oranjefonds en wij doen hieraan mee door een STRAATONTBIJT te organiseren in het Zuideinde. Een beetje vergelijkbaar met het ontbijt in 2010 op de Beestenmarkt en Fluwelen Burgwal.
Inmiddels hebben we bij de gemeente vergunning aangevraagd voor het afsluiten van het Zuideinde. Er worden kramen en banken gehuurd en er zal “lopend’ muziek zijn. Wij regelen alles, broodjes, beleg, koffie, thee, fruit, borden, bestek etc.
Voor dit uitgebreide ontbijt vragen wij alleen slechts een bijdrage van € 3,00 p/p
Het ontbijt begint om 9.30 uur en zal rond 11.30 uur afgelopen zijn.
Want na afloop gaan we, voor wie dat leuk vindt, de kilootjes er weer aflopen.
Om 12.00 uur gaan we vanaf de Middendam van start om de Badkuiproute te lopen.
De route loopt via Overleek door het weiland naar de Noordmeer in Broek en vervolgens weer terug naar Monnickendam. Ook zullen we een tussenstop maken bij de Boerenmarkt vanwege het 150 jarig bestaan van de Monnickenmeer.
Denk dus aan goede wandelschoenen. Voor deelname aan het STRAATONTBIJT en de WANDELTOCHT, graag een e-mail naar info@dammersendijckers.nl zodat wij weten hoeveel er ingekocht en gehuurd moet worden.

buurtbarbecueZaterdag 24 augustus 2013


Buurtbarbecue

in de tuin van Rob en Maaike Boomzaaier, Noordeinde 50 (bereikbaar via de Oude Steeg,
naast het Italiaans restaurant)
Wij zorgen voor de barbecue, de aankleding en de muziek.
Het eten neemt iedereen zelf mee.
Bier, wijn en frisdranken zijn verkrijgbaar
buurtbarbecue


Zaterdag 22 juni 2013


Dineren in zomerse sferen

Dineren bij een Dammer & Dijcker

Meer informatie / opgeven
kaasfondue


Dinsdag 30 april 2013


Koninginnedag

Op het Schulpzand staan een beamer en groot scherm om de televisie-uitzending van de inhuldiging /Koning van Willem-Alexander te volgen. Er is een bar aanwezig.
Tussen 13:00 en 16.00 uur zal er op deze Koninginnedag een groot luchtkussen 'hindernisbaan' staan aan het einde van de Groote Noord, kinderen kunnen klimmen, springen, glijden, kruipen... Op de Groote Noord kan gevoetbald worden en zijn spelletjes aanwezig.

WK (outdoor) Wordfeud: Wordfeud is een verdacht veel op Scrabble gelijkend spelletje voor op de smartphone, waarbij je als speler uitgebreid de tijd krijgt voor je beurt en eindeloos woorden kan uittesten om te kijken of ze zijn toegestaan. Dat is dus niet erg eerlijk! Daarom spelen wij het op straat, namelijk op het Schulpzand (einde Gooische Kaai). Dit doen we door het te spelen op een geplakband en gekrijt speelveld van maar liefst 4,5 x 4,5 meter en met 102 speelsteentjes van 30 x 30 cm. Iedereen kan dus gemakkelijk over de schouder meekijken en hardop meedenken. We gaan uit van toch zeker vier spelrondes en afsluitend een finale met de 4 spelers met de meeste punten. Kom kijken, schrijf je ter plaatse in! Het spel begint om 13:00 en eindigt om ongeveer 16.00 uur. Kijk ook eens op: http://wkwordfeud.nl.
Foto's WK Wordfeud van 2012

kaasfondueZaterdag 23 maart 2013


De ledenvergadering

Lokatie: Lutherse clubhuis
Dit jaar gaan we weer eerst gezellig met elkaar genieten van een heerlijke Kaasfondue voordat we aan het officiële deel beginnen.
Om te weten op hoeveel personen we kunnen rekenen verzoeken wij u het antwoordstrookje in te vullen. Voor de kaasfondue vragen we een kleine bijdrage van € 5,00 p/p
Het clubhuis is open vanaf 18.00 uur en we beginnen met de Kaasfondue op 18.30 uur

kaasfondueZondag 7 april 2013


Busreis naar het Zuiderzee museum in Enkhuizen

Vertrek: 9.30 uur vanaf het Lake Land Hotel
Kosten: € 15,00 p/p incl busreis, boottocht, de toegang tot het museum en bij aankomst koffie of thee met wat erbij.
Wij willen onze leden graag in de gelegenheid stellen om met een bus vanuit Monnickendam naar het Zuiderzee museum te gaan. Zowel het Buiten als het Binnenmuseum is te bezichtigen.
Omdat we de bus van te voren moeten reserveren, verzoeken wij diegene die mee willen de antwoordstrook voor 15 maart in te vullen en in te leveren bij Ton Meijer, Noordeinde 7

zuiderzeemuseum

Zaterdag 27 april 2013

Oranjebal

Lokatie: Terrein fa Leguit en Roos
Op zaterdag 27 april gaan we net als vorig jaar met de buurtverenigingen ' “Binnendijckers' en 'Pitto' weer het Oranjebal organiseren.
De fa Leguit en Roos hebben we bereid gevonden om geheel belangeloos hun terrein weer ter beschikking te stellen.

oranjebal

Agenda

30 april Koninginnedag


Agenda

30 april Koninginnedag7 Januari 2013

Nieuwjaarsborrel in de Lutherse Kerk

Het was weer erg gezellig op zondag 7 januari in de Lutherse Kerk aan het Zuideinde.

nieuwjaarsborrel